Jdi na obsah Jdi na menu
 


TEST MLÉČNÝCH KRMNÝCH SMĚSÍ

mléčná krmná směs, kvalita, test, sedimentace 

 

TEST MLÉČNÝCH KRMNÝCH SMĚSÍ PRO TELATA, KŮZLATA A JEHŇATA

 

Základním testem ověřování precizně sestavené a vybalancované receptury MKS je tzv. „sedimentační test“, který rutinně používáme při výstupní kontrole všech námi vyrobených MKS Telmilk. Separace a následná sedimentace dílčích surovin použitých pro výrobu MKS je „běžným“ jevem, protože měrná hmotnost a částečně i rozpustnost, je u každé z nich trochu rozdílná. Aby bylo dosaženo perfektní výsledné homogenity mléčných nápojů, používají se standardně specifické technologické doplňkové látky, které samovolnou sedimentaci a separaci komponent eliminují. Perfektní rozpustnost mají mléčné komponenty, zatímco o něco málo horší pak rostlinné komponenty použité v MKS. Sedimentační test se dělá tak, že odvážené množství MKS (v našem případě 1:7) rozpustíme ve skleněné nádobě s vodou o teplotě 45 °C, a tuto dokonale rozmícháme. Stupeň separování a následné sedimentace hodnotíme v časovém intervalu 5, 15, 30 a 60 minut po namíchání. U mléčných krmných směsí naší řady Telmilk, je při jejich přípravě vždy dosahováno perfektní dlouhodobé homogenity bez nežádoucí separace a sedimentace komponent.

 

20180612_104429.jpg

 

20180612_111941.jpg